Paris:o versiune alternativa

Parisul este unanim recunoscut drept punctul de intalnire al indragostitilor. Turisti tinandu-se de mana, plimbandu-se agale pe strazile usor umbrite, sorbind o cafea sau un cappuccino la una dintre cochetele terase asezate in preajma principalelor atractii turistice. Sau Parisul vazut din Turnul Eiffel, intr-o noapte scaldata de stele. Si cu toate acestea capitala Frantei este cu mult mai mult decat un oras al iubirii. Este un oras atat de complex, incat ai nevoie de timp si ajutor pentru a-i descoperi secretele.
O sa va propun astazi cateva versiuni diferite ale Parisului…

De ce nu un tur cu bicicleta, insotit de un ghid care iti va arata acele locuri ascunse pe care doar parizienii adevarati le stiu si se straduiesc sa le pastreze doar pentru ei. Un mic „spionaj” nevinovat am putea spune. Traseul propus puncteaza, cum era si firesc, principalele obiective turistice, dar si altele inedite: un zid vechi de peste un mileniu, o ghiulea din timpul Revolutiei Franceze ratacita intr-un oras modern, unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume, o manastire ascunsa de ochii curiosilor chiar in centrul Parisului, gradine si tuneluri secrete, dar si casa lui Victor Hugo.
Pentru fotografii amatori, Parisul poate fi cuprins in cateva fotografii spectaculoase, demne de un jurnal de calatorie. Cu o singura conditie, sa se lase ghidati de un fotograf profesionist. Itinerariul include vizitarea obiectivelor clasice si descoperirea celei mai bune perspective pentru o fotografie unica. In plus, participantii isi pot imbunatati tehnica, pot afla mici trucuri si isi pot impartasi experientele. De asemenea, ei pot alege incursiuni de zi sau de seara, un alt fel de a imblanzi lumina.

Pentru gurmanzi exista si mai multe posibitati de a „gusta” ceea ce are Parisul de oferit. Cursuri de bucatarie care cuprind si vizite in piete pentru a alege cele mai proaspete si gustoase ingrediente. Interesant este ca aceste lectii pot avea loc intr-un camin parizian, o sansa de a interactiona si de a cunoaste cu adevaratul sufletul unui francez cunoscator al gusturilor pretioase. Un alt tur, cel al restaurantelor de aceasta data, propune testarea meniurilor unora dintre cele mai bune restaurante pariziene, cu multe stele Michelin. Sau poate o degustare de vinuri si branzeturi nobile, alte modalitati de a experimenta Parisul.
Nu sunt uitate nici amatoarele de cumparaturi. Itinerarii personalizate pentru a descoperi cele mai autentice si atractive creatii vestimentare. Mici magazine care ascund adevarate comori, la preturi uluitor de mici, un secret ce le este dezvaluit participantelor la astfel de excursii care promit mari satisfactii si, evident, multe pungi pline ochi.

Cum Parisul a devenit cu timpul un oras multicultural, turistii au posibilitatea de a bea un paharel cu ceai de menta foarte dulce servit in apropierea Moscheii, pot vizita piata africana in aer liber din Belleville sau pot explora cartierul chinezesc. In zilele mohorate sau ploioase, cea mai buna alegere este o vizita la Forum des Images, unde pot fi vizionate sute de filme ce ii ajuta pe calatori sa inteleaga Parisul si Franta mult mai bine.
Acestea sunt doar cateva sugestii care va pot ajuta sa descopriti orasul asa cum va place voua, intr-o versiune alternativa.

Tu pentru ce iubesti Parisul?

About marius

marius

  • Oana

    Iubesc Parisul pentru cafenele si pentru restaurante!!! Si pentru caruselul din fata de la Turnul Eiffel 🙂

  • Gabriela Tuchilus

    Se spune ca Parisul este orasul indragostitilor, insa eu cred ca dragostea nu tine de geografie (poti fi romantic oriunde), dar are acel “je ne sais quoi” care te face sa-l iubesti 🙂