Rasfat princiar la Venetia

O vacanta de trei zile la Venetia trebuie privita ca o invitatie la un somptuos bal la palat. Decoruri exuberante, palate vechi de mai bine de 400 de ani transformate in hoteluri de vita nobila prin fata carora trec, la lumina lunii, gondole. Cel mai frumos oras din lume are cele mai rafinate hoteluri, la preturi… surprinzatoare. Si totusi, asa aveti sansa de a trai in miezul unei povesti, savurand senzatiile unui rasfat princiar. Cele mai interesante hoteluri se afla, desigur, in apropiere de Piata San Marco, iar ofertele promotionale va pot duce mai aproape de poveste. Exista si variante mai ieftine, la o distanta de aproximativ 10-15 kilometri (accesibile cu vaporetto), dar nu va mai fi la fel. Venetia trebuie experimentata cu stil. Asadar, sa fie spre sfarsit de primavara (28 aprilie-1 mai), trei nopti, pentru doua persoane.

Hotel Danieli (5 stele, 1471 euro) este dincolo de orice dubiu un exemplu de rafinament si opulenta. Un palat de secol XIV, ce a apartinut familiei nobiliare Dandolos, atent restaurat, pastrandu-se toate detaliile care i-au adus renumele de cel mai bogat decorat si rafinat palat venetian. Candelabre din sticla de Murano, coloane de marmura si tavane impodobite cu foita de aur. 233 de camere luxoase si un restaurant la inaltime (meniu mediteranean), cu o priveliste unica asupra Canal Grande. Doua sunt povestile de dragoste care au facut faimos acest hotel: George Sand si Alfred de Musset (au stat in camera numarul 10) si Aristotle Onassis si Maria Callas (s-au cunoscut la una dintre petrecerile ce se organizau la Danieli la care erau invitate marile personalitati ale momentului).

Westin Europa & Regina (5 stele, 1100 euro) este un hotel format de fapt din doua palate. Cel mai vechi (secolul XVIII) a apartinut vechii familii venetiene Tiepolos, si aici a avut loc prima reprezentatie a operei lui Gioachino Rossini-„La Cambiale di Matrimonio” („Contract de casatorie”).  Imediat langa palatul Tiepolos s-a aflat pana la mijlocul secolului al XIX lea un atelier de fabricat gondole- squero (odinioara un lant de fier lega cele doua maluri ale canalului pentru a impiedica barcile piratilor sa se strecoare in cetate). Atelierul a fost inlocuit de un al doilea plat. Aici a stat in toamna anului 1908 pictorul impresionist Claude Monet. Hotelul se afla la cativa pasi de Piata San Marco.

Printre oapsetii Hotelului Metropolitan (5 stele, 1055 euro), un palat din secolul al XVI lea, se  numara Marcel Proust, Sigmund Freud si Thomas Mann (scriitorul il va cunoaste aici pe tanarul polonez Wladyslaw Moes care va deveni peste numai un an personajul principal al  nuvelei “Moartea la Venetia”). Familia Beggiato a transformat palatul intr-un hotel chic, fara a-i stirbi personalitatea puternica. Camerele sunt decorate cu mozaicuri din sidef, angajatii poarta costume de ceremonie, iar restaurantul are doua stele Michelin. In plus, hotelul gazduieste impresionanta colectie a familei Beggiato- perle, evantaie, semne de carte…Un adevarat  muzeu de caracter.

  Santa Marina(4 stele, 515euro) se afla in apropierea Podului Rialto si a fost in secolul al XV lea o… manastire. Cele 53 de camere sunt decorate cu lambriuri de lemn, marmura alba si rosie, sticla de Murano.

Din categoria hotelurilor de strei stele, Ca Bauta (599 euro)  este cea mai buna alegere. La doar 10 minute distanta de Piata San Marco, hotelul se afla la cel de-al doilea etaj al unui vechi palat venetian restaurat. 7 camere spatioase, elaborat decorate, grinzi de lemn, dar si dotari moderne precum jacuzzi si aer conditionat.

Hotel Villa Gasparini (3 stele, 227 euro) se afla la 18 kilometri distanta de Piata San Marco. Un edificiu de secol XVIII, cu influente orientale, 15 camere cu lambriuri si grinzi de lemn. Riviera dei dogi (3 stele, 269 euro, 14 kilometri de centrul vechi) este un hotel aflat intr-o cladire de secol  XVI, inclusa in patrimoniul Unesco. 43 de camere dotate cu aer conditionat, o sera luxurianta, dar si un … centru de inchiriat bicilete.

About marius

marius

 • Georgeta Popovici

  Buna ziua tripsta Blog! V-am descoperit datorita celor de la getlokal.ro si ma bucur sa citesc atatea despre locuri si destinatii de vis! Ador Venetia si recunosc ca am avut ocazia sa o vizitez cu foarte mult drag, sarguinta si placere! Mult succes si pe curand!

  • marius

   Buna Georgeta,
   Ne bucuram daca iti plac povestile noastre de calatorie.