Cum ne alegem hotelul potrivit

Ne-am ales destinația pentru vacanță. Am făcut o listă cu toate obiectivele turistice pe care vrem să le vedem. Am găsit și bilete de avion la un preț foarte bun. Tot ce trebuie sa facem acum este să găsim un hotel pe placul nostru, care să ne transforme vacanța într-una de vis. Dar pentru destinațiile importante avem de ales din sute de hoteluri, iar procesul de selecție poate dura chiar și câteva ore. Este clar că trebuie să avem o strategie bună și să dispunem de cât mai multe informații inainte de a face o rezervare la hotel.

Acum câțiva ani, am petrecut o săptămână de vis în Roma și anul acesta aș vrea să mă întorc acolo, așa că voi încerca să-mi găsesc un hotel potrivit.

Am ales destinația, perioada și tipul camerei. Ce ar trebui să urmărim acum?

Primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este bugetul. Pentru cele patru zile alese dispun de un buget de 300 de euro. După ce am filtrat hotelurile ce depășesc acestă sumă aș vrea să păstrez în căutare doar hotelurile de peste 2 stele pentru a evita anumite neplăceri.

filtru pret stele facilitati tripsta rezervare hotel

Acum, de ce alte facilități aș avea nevoie? Cum îmi place să fiu mereu la curent cu noutățile și să păstrez contactul cu prietenii mei de-acasa, aș dori să am acces la internet. Pe lângă aceasta aș dori să am și micul dejun inclus și pentru că știu că temperaturile sunt ridicate vara în Roma, iar căldura nu este prietenul meu cel mai bun, aș dori să am și aer condiționat pentru a avea nopți liniștite care să mă pregăteasca pentru exploratul orașului.

Acum, aș vrea ca hotelul meu să fie amplasat cât mai aproape de obiectivele turistice importante sau de un nod de transport în comun, cum ar fi Termini în cazul Romei. Aici intră în joc una dintre noile facilități oferite pe site-ul tripsta. Pur și simplu, cu un singur click, pot arunca o privire pe hartă pentru a vedea unde se află toate hotelurile filtrate până acum. Aici pot vedea imediat și prețul camerei alături de o fotografie a hotelului.

map view

Mai avem și opțiunea de a sorta hotelurile filtrate în funcție de părerea turiștilor care au fost cazați acolo, iar hotelul pe care am pus ochii stă destul de bine la acest capitol.

Potrivit cerințelor mele, cel mai bun hotel pentru vacanța mea la Roma va fi Mamiani și sunt sigur că acesta îmi va satisface toate pretențiile.

Voi ce sfaturi aveți pentru alegerea hotelului perfect? Aplicați o astfel de metodă?

About marius

marius

  • letaru

    Felicitari pentru articol! Cazarea este unul dintre principalele ‘detalii’ ale unei vacante, asa ca e important sa fie pe placul calatorului. PS: Am fost la Roma tot acum cativa ani, este intr-adevar de vis!