Cele mai bune destinatii pentru a vedea aurora boreală

Dacă ați putea să vedeți un singur lucru iarna aceasta ce ați alege? E o întrebare destul de grea. Am stat și m-am gândit câteva zile, dar răspunsul parcă era clar de la început.

Eu aș vrea să văd Aurora boreală, în opinia mea, cel mai spectaculos fenomen natural de pe micuța noastră planetă. Și am primit și o veste interesantă. Anul acesta, spectacolul de lumini oferit de aurora boreală va fi la intensitate maximă datorită ciclului solar de 11 ani. În alte cuvinte, dacă nu iarna aceasta, atunci peste 11 ani!

Dar unde să mergem pentru a fi aproape siguri că nu vom rata spectacolul? De obicei, „locurile din primele rânduri”, cele mai bune locuri pentru a vedea aurora boreală sunt situate dincolo de Cercul Polar, între 66 și 69 de grade latitudine.

Luminile au de cele mai multe ori culoarea galben-verzui, dar pot fi și verde intens sau roșu spre violet. Aceste culori deosebite pur și simplu luminează cerul, formând un arc de la est la vest. Aurora se poate declanșa în orice moment, acoperind întregul cer cu o viteză uimitoare.

Să vedem pe scurt unde putem merge 🙂

1. Tromso, Norvegia

Tromso Aurora

Un mic oraș din nordul Norvegiei este prima mea alegere pentru a vedea aurora boreală. Aici se poate ajunge foarte ușor cu avionul și la doar 30 de minute de oraș vom fi între munții acoperiți de zăpadă și fiorduri spectaculoase. Acesta ar fi decorul perfect pentru a urmări luminile nordului.

2. Reykjavik, Islanda

Aurora over the house

Islanda este probabil cea mai accesibila destinatie prin capitala Reykjavik. Pregatiti-va pentru temperaturile mai scazute din nord daca vreti sa vedeti aurora in toata splendoarea ei!

3. Fairbanks, Alaska, SUA

full moon and active colorful aurora over fairbank

Fairbanks este doar poarta de intrare spre zona Aurorei Boreale. Pentru a ne bucura cu adevărat de spectacolul de lumină va trebui să ne îndepărtăm puțin de oraș, apropiindu-ne mai mult de natură. O altă variantă ar fi să ne relaxăm într-o piscină cu ape termale sub cerul liber. În Fairbanks chiar și hotelurile au o alarmă de auroră boreală, trezind turiștii (la cerere) în orice moment al nopții.

4. Murmansk, Peninsula Kola, Rusia

Norvegia aurora

Dacă nu aveți probleme cu temperaturile scăzute ale iernilor din Siberia, atunci Murmansk ar putea fi destinația pentru voi!

5. Groenlanda

Northern light

Da, poate acum am mers cam departe. Într-adevăr, Groenlanda este mai greu accesibilă decât celelalte variante, dar și priveliștea pe care o vom primi acolo va merita lungul drum. Cu peste 300 de zile senine pe an, Kangerslussuaq este destinația ideală! Ca un bonus, putem încerca și o expediție într-o sanie trasă de câini!

 

Voi ce alte destinații îmi recomandați?

Dacă ți-a plăcut articolul, te invităm să ne urmărești și pe:

– Facebook

– Twitter @TripstaRO

– Canalul de Youtube Travelplanet24

About Ciprian

Ciprian Ciprian C. - Pasionat de călătorii, social media și mâncăruri bune 😀 Vacanță perfectă: liber pe străzile unui oraș nou cu harta în mână și aparatul de fotografiat! Google+

  • Grigoraş Ionuţ

    Kittila, Finlanda 🙂