Minuni de la capatul lumii (II) – Chapada Diamantina

Cu siguranță mulți au sperat ca naționala de fotbal a României să ajungă anul acesta în Brazilia. Chiar dacă Mitroglu și colegii au avut grijă ca acest lucru să nu se întâmple, asta nu înseamnă că nu putem vizita Brazilia.

Și cum suntem la rubrica de Minuni de la capătul lumii vom discuta despre Chapada Diamantina cu peșterile și cascadele „dintr-o altă lume”.

Aproape de Salvador De Bahia, Parcul Național Chapada Diamantina este locul ideal pentru a începe o aventură braziliană.

Aceasta este Poco Azul, o peșteră cu ape de un albastru ireal. Această peșteră a ținut ascunsă o adevărată comoară. Nu cu mult timp în urmă, exploratorii au găsit fosile și schelete ale peste 40 de specii diferite, majoritatea fiind specii dispărute.

Un documentar al National Geographic expune povestea acestor exploratori care au găsit, printre altele, și un schelet de Megatherium, unul dintre cele mai mari animale de uscat cunoscute. De dimensiunea unui elefant, acesta semăna mai mult cu un leneș din zilele noastre.

Fântâna magică sau Lacul Magic este un ecosistem fragil, unde între lunile Aprilie și Septembrie, razele soarelui pătrund printr-o crevasă ducând la un peisaj din povești sau din filmele cu Indiana Jones 🙂

Ca să ajungeți la Salvador de Bahia puteți începe o căutare pentru bilete de avion ieftine dinspre Europa spre Rio de Janeiro sau Sao Paulo.

Dacă ți-a plăcut articolul, te invităm să ne urmărești și pe:

– Facebook

– Google+

– Pentru a fi primul care află de oferetele speciale: Twitter @TripstaRO

– Canalul de Youtube Travelplanet24

About Ciprian

Ciprian Ciprian C. - Pasionat de călătorii, social media și mâncăruri bune 😀 Vacanță perfectă: liber pe străzile unui oraș nou cu harta în mână și aparatul de fotografiat! Google+