Cum a apărut Valentine`s Day

Îndrăgostiții mai au foarte puțin de așteptat și vor sărbători ziua de 14 februarie, cunoscută deja în întreaga lume ca Valentine`s Day – Ziua Sfântului Valentin sau Ziua Iubirii. Este ziua în care cuplurile își arată iubirea prin gesturi și cadouri care de care mai romantice. Flori, bomboane de ciocolată, o cină romantică sau o plimbare sub clar de lună sunt deja obișnuințe pentru această zi.

Dar cum a început tot și cine a fost Sfântul Valentin?

Una dintre legendele asociate Sfântului Valentin povestește despre preotul Valentinus care a trăit în Roma, în timpul Împăratului Claudius al II-lea. Acest împărat ducea campanii militare sângeroase și considera că bărbații tineri pot fi înrolați mult mai greu, aceștia fiind legați de neveste și copii. Astfel Claudius a scos căsătoria în afara legii.

Pe lângă aceasta, în acea perioadă creștinismul era încă o religie interzisă, iar Valentinus oficia pe ascuns căsătorii ale tinerilor creștini. Cu timpul, preotul Valentinus a devenit printre tineri un apărător al iubirii și al îndrăgostiților. Însă, Împăratul Claudius a aflat despre căsătoriile oficiate în secret și a ordonat arestarea și întemnițarea preotului Valentinus.

În temniță, Valentinus se îndrăgostește de fiica oarbă a unui gardian. Valentinus îi redă acesteia vederea, dar nu va putea să iși trăiască dragostea, fiind ucis prin decapitare la 14 februarie. Ultima scrisoare către iubita lui este semnată „tua Valentini”, „al tău Valentin”.

sfantul valentin

Încă din secolul al XIX-lea Anglia și Franța au început să sărbătorească ziua Sfântului Valentin, urmate la puțin timp și de S.U.A., unde au apărut primele vederi de Valentine`s Day, inspirate din ultima scrisoare a preotului Valentinus.

Trandafirii și bomboanele de ciocolata sunt cele mai căutate cadouri, iar dragostea este arătată în moduri cu totul și cu totul unice în fiecare an de Valentine`s Day. Noi vă propunem ceva mult mai interesant. Cum ar fi să vă plimbați împreună, fără direcție pe străzile uitate, descoperind un nou oraș? Dacă ați face asta ce oraș ați alege?

About Ciprian

Ciprian Ciprian C. - Pasionat de călătorii, social media și mâncăruri bune 😀 Vacanță perfectă: liber pe străzile unui oraș nou cu harta în mână și aparatul de fotografiat! Google+