Singapore cu surprize

După cum știm cu toții iernile din România sunt departe de a fi blânde. Poate doar iarna aceasta să fie o excepție, dar și așa sunt sigur că mulți dintre noi ne gândim la destinații însorite, unde temperatura să rămână la fel de ridicată aproape tot timpul anului. Astăzi călătorim puțin într-o astfel de destinație. Deși mulți se vor aștepta la imagini cu plajele insulelor exotice din Oceanul Pacific sau Indian, noi am ales orașul Singapore.

Micul stat insular din Asia de Sud-Est este situat în sudul peninsulei Malay este format dintr-o insulă principală unde se află orașul și aeroportul Changi la care se adaugă câteva grupuri de insule mici.

Primul contact cu orașul, după peste 11 ore de zbor este reprezentat de aeroportul Changi, votat cel mai frumos aeroport din lume. Aeroportul te încântă cu cascade (da, cascade!) și tehnologie de vârf.

Orașul Singapore este un fel de Hong Kong sau New York în miniatură. Câțiva zgârie-nori, parcuri largi, portul și câteva cartiere specifice: chinezesc, indian sau arab.

Turul orașului începe cu râul Singapore, cu zgârie norii orașului, dar și cu clădirile din epoca Victoriană, o amintire a trecutului petrecut sub Imperiul Britanic. Aici vom găsi unul dintre simbolurile orașului, Merlion, o statuie a unei creaturi fantastice, jumătate leu, jumătate pește.

În zonele vechilor docuri, Boat Quay și Clarke Quay vom găsi acum numeroase cafenele și restaurante cu specialități locale și internaționale. Dacă sunteți fani ai curselor de mașini, o experiență interesantă ar fi programarea vacanței în perioada Marelui Premiu de Formula 1.

Grădina zoologică din Singapore este una dintre cele mai faimoase din lume. Aceasta adăpostește numeroase animale exotice, iar noaptea este perfectă pentru un safari.

Singapore Zoo

Nu ar trebui să ratați Sentosa o insulă creată special pentru relaxare, chiar numele ei însemnând „Pace și liniște”. Puteți găsi aici fântâni muzicale, Grădina Fluturilor cu peste 15.000 de fluturi din 50 de specii, Underwater World (un acvariu uriaș cu peste 2500 de pești și animale marine), parcul de Aventură MegaZip, și Tiger Sky Tower, un turn de peste 36 de etaje de unde priveliștea îți taie răsuflarea!

Dacă vă hotărâți să vizitați Singapore vă putem ajuta cu bilete de avion ieftine!

Dacă ți-a plăcut articolul, te invităm să ne urmărești și pe:

– Facebook

– Google+

– Pentru a fi primul care află de oferetele speciale: Twitter @TripstaRO

– Canalul de Youtube Travelplanet24

About Ciprian

Ciprian Ciprian C. - Pasionat de călătorii, social media și mâncăruri bune 😀 Vacanță perfectă: liber pe străzile unui oraș nou cu harta în mână și aparatul de fotografiat! Google+