Citybreak în 5 pași simpli

Dacă acum câțiva ani era nevoie de o pregătire serioasă și îndelungată pentru orice plecare din țară, acum lucrurile sunt mult mai simple. Seriozitatea nu a ieșit din discuție dar timpul alocat planificării s-a scurtat considerabil. Bineînțeles, asta dacă respecți câteva reguli simple. Hai să vedem cum planifici un citybreak în 5 pași simpli.

Unde mergi

Orice călătorie începe cu o idee. Fie că ai văzut o fotografie frumoasă pe Facebook, ai citit o poveste pe un blog de călătorii sau emisiunile de pe Discovery nu-ți dau pace, dorința de a ajunge într-un loc pornește de obicei de la o imagine. După ce ai hotărât care este orașul în care vrei să-ți petreci 3-4 zile, e rost să te documentezi puțin despre el și țara în care se află. Nu pierde însă prea mult timp cu asta ci permite-ți să fii și surprins la fața locului. Altfel, unde ar mai fi plăcerea de a călători? 

Cum ajungi acolo

E timpul să  găsești o metodă de a ajunge în orașul mult visat. Biletele de avion sunt la doar câteva click-uri distanță așa că tot ce rămâne de făcut este să fii o vreme cu ochii pe cele mai bune tarife pentru perioada care-ți convine cel mai mult. Având în vedere însă că vorbim despre un citybreak care cel mai probabil se întâmplă într-un weekend, fii flexibil. Motorul de căutare pentru bilete de avion îți oferă cele mai bune tarife pentru o perioadă mai mare de timp așa că ai de unde alege. 

Unde dormi

Când vine vorba de citybreak-uri, trebuie să-ți alegi cu grijă cazarea pentru că hotelurile din marile orașe turistice tind să mărească prețurile în weekend. Caută deci mai multe variante și alege în funcție de zonă și preferințe. În unele orașe nu e o problemă dacă te cazezi mai aproape de periferie decât de centru atât timp cât există transport în comun sau linii speciale de noapte. Mai mult de atât, există hoteluri extraordinare chiar în afara orașului unde poți ajunge foarte ușor fără să cheltui prea mult. Oricum, citește și părerile celorlalți călători care au trecut pe acolo pentru a face cea mai bună alegere.

Ce vezi

Pentru că pleci la drum cu una sau mai multe imagini în minte pe care îți dorești să le vezi cu ochii tăi, asigură-te că nu ratezi nimic din ce are orașul de oferit. Fie că răsfoiești un ghid de călătorie sau urmărești blogurile călătorilor înfocați, fă-ți o mică listă a locurilor pe care vrei să le vezi în citybreak-ul tău. Te va ajuta să economisești timp făcându-ți un plan. Pe lângă obiectivele turistice must see, aruncă un ochi și peste lista atracțiilor mai puțin cunoscute ale orașului vizitat și din când în când renunță la hartă și lasă-te purtat de străduțe. Vei descoperi în acest fel mai mult decât îți recomandă orice ghid.

Ce mănânci

Nu se poate să ajungi într-un oraș nou și să nu încerci bunătățile locale. Află deci dinainte care sunt mâncărurile specifice zonei și care sunt cele mai bune locuri pentru a le gusta. Fie că e vorba despre restaurante renumite, tarabe stradale sau piețe cunoscute doar de localnici, latura culinară face parte din experiența unui citybreak. Iar amintirile ce țin de gusturi și mirosuri nu se uită niciodată.

Deși o planificare cât mai riguroasă a unei călătorii te va scuti de multe bătăi de cap și cheltuieli neprevăzute, încearcă totuși să nu-ți regizezi citybreak-ul până la cel mai detaliu. Lasă loc surprizelor și descoperă singur orașul ce ți se așterne la picioare pentru prima dată. Bucură-te de călătoria ta și nu te opri nicicând din explorare.

About TravelGirls.ro

TravelGirls.ro