Minuni de la capătul lumii: Lacurile Roz

Continuăm prezentarea unor minuni naturale din întreaga lume. Astăzi ne vom opri în Senegal și Australia pentru a afla câte ceva depsre lacurile roz!

Da, există lacuri care au culoarea apei roz! Aceste lacuri sunt foarte sărate, iar culoarea ciudată a apelor  se datorează algelor și bacteriilor adaptate la acest mediu de viață. Acestea produc un pigment roșu pentru a ajuta la absorbția luminii solare.

Lacul Hillier Australia

Cel mai interesant lac roz este Lacul Hillier din Australia. Situat pe o insulă a Arhipelagului Recherche din Vestul Australiei, fiind descoperit în anul 1802. Lacul Hillier, cu o lungime de peste 600 de metri, văzut de deasupra oferă o priveliște de neuitat, contrastând puternic cu albastrul oceanului.

Lacul Retba Senegal

Foto: amazingstuff.co.uk

Lacul Retba sau Lacul Rose din Senegal este situat la doar 18km de capitala Dakar. Cu o suprafață de 3km, lacul Retba este despărțit de Oceanul Atlantic de un cordon îngust de dune de nisip

Culoarea roz a lacului este mult mai pronunțată în perioada uscată noiembrie – iunie.

Acest lac a fost ani la rând punctul final al celebrului raliu Paris-Dakar.

foto: erdekesvilag.hu

Pentru ultima oprire ne întoarcem în Australia. Laguna Hutt, cu o lungime de peste 14 km este ultimul lac roz pe care îl vizităm.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să ne urmărești și pe:

– Facebook

– Google+

– Pentru a fi primul care află de oferetele speciale: Twitter @TripstaRO

– Canalul de Youtube Travelplanet24

About Ciprian

Ciprian Ciprian C. - Pasionat de călătorii, social media și mâncăruri bune 😀 Vacanță perfectă: liber pe străzile unui oraș nou cu harta în mână și aparatul de fotografiat! Google+